latinica  ћирилица
13/05/2024 |  13:21 | Аутор: РТРС

Два лица лишена слободе због прогањања

Припадници Полицијске станице Лакташи ухапсили су лица чији су иницијали М.Т. и М.Т. из тог града, осумњичиним да су у више наврата упућивали увреде другим лицима испред њихове породичне куће и неприкладно се понашали.
Полиција Републике Српске - Фото: РТРС
Полиција Републике СрпскеФото: РТРС

Лица М.Т. и М.Т. ухапшена су у петак, 10. маја, због постојања основа сумње да су починили кривично дјело прогањање у стицају са кривичним дјелом злостављање, мучење и друго нељудско и понижавајуће поступање, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

У саопштењу је наведено да је тог дана око 13.00 часова лице из Лакташа пријавило да су лица М.Т. и М.Т. од 2021. године до момента пријаве, у више наврата аутомобилом долазила до породичне куће пријављивача, "успоравала кретање и заустављала се испред", те "оштећеним лицима упућивала увреде, те их више пута пресретала и недолично се понашала".

То је код оштећених лица изазвало осјећај узнемирености и промјену животних навика, додаје се у саопштењу.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука, који се изјаснио да је ријеч о кривичном дјелу прогањање у стицају са кривичним дјелом злостављање, мучење и друго нељудско и понижавајуће поступање.