latinica  ћирилица
13/05/2024 |  14:01 | Аутор: СРНА

Трнинић: Српска и Србија неће бити без одговора на антисрпски потез Црне Горе

Шефа Клуба посланика Уједињене Српске у Народној скупштини Републике Српске Александар Трнинић рекао је да треба свим црногорским званичницима који подржавају спорну резолуцију, поручити да ни Република Српска ни Србија, а ни Српска православна црква неће бити без одговора на тај сраман антисрпски потез који би и Црној Гори донио несреће и подјеле.
НСРС - Фото: РТРС
НСРСФото: РТРС

Трнинић је истакао да толики ниво подаништва такозваном страном фактори и отвореног бешчашћа не доликује онима који треба да баштине чојство и јунаштво.

- Мислим да би и Србија и Република Српска сваком појединачно, и министрима и посланицима, требала да забрани улазак на своју територију и прогласи их персоном нон грата - навео је Трнинић.

Он сматра да би и Српска православна црква требала да покрене литије у знак протеста због најављених срамних поступака власти у Подгорици.

Влада Црне Горе је у суботу, 11. маја, на електронској сједници усвојила приједлог амандмана на резолуцију о Сребреници у којима се наводи да је одговорност за злочине искључиво индивидуална и да не може таргетирати народ или државе.

Раније је црногорски премијер Милојко Спајић најавио да ће Црна Гора гласати за резолуцију.