latinica  ћирилица
13/05/2024 |  18:55 ⇒ 18:55 | Аутор: РТРС

Елек демантовао наводе о "прању новца" и саслушању

Портал "Ослобођење" објавио је текст у којем оптужује директора Сарајево-гаса а.д. Источно Сарајево и почасног конзула Бјелорусије у БиХ Недељка Елека за "прање новца", повезивајући га са актерима о којима већ данима пишу федерални медији.
Недељко Елек - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Недељко ЕлекФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Међутим, услиједио је деманти који доказује да ниједан истражни орган на било ком нивоу Елека није испитивао, по оптужбама које се само спекулишу у, искључиво, федералним медијима. 

Деманти, које је и "Ослобођење" објавило, преносимо у цијелости:

"Дана 12. маја 2024. године, у 14.48 часова, на порталу "oslobodjenje.ba" под насловом "Истрага након акције "Black tie 2" и даље траје: Никада се не зна која ће имена "изњедрити" "Sky" у тексту се наводи име г. Недељка Елека да је "Додиков бизнисмен из Источног Сарајева прао новац" и да је "наводно" као што сте и сами спекулативно навели "СИПА још 2016. године поднијела извјештај Тужилаштву КС у вези са прањем новца. Касније је предмет преузело Тужилаштво БиХ".

У даљем тексту се поново без аргумената и доказа или изјава нагађа и спомиње име г. Недељка Елека и доводи се у вези са лицима која су ових дана или од раније била предмет медијских натписа. Спекулативни текст непрофесионалног извјештавања и непотписаног аутора, по свему судећи има за циљ личну дискредитацију г. Недељка Елека, угрожавање живота и пословног амбијента како би се у сваком смислу нанијела морална, али и финансијска штета.

Да је овај деманти поткрепљен доказима и да горе споменути текст није тачан, већ спекулативан и злонамјеран, показује и допис из СИПА. У прилогу Вам шаљемо, а тражимо и да објавите деманти да полицијски службеници Агенције за истраге и заштиту, у претходном период, а у вези кривичних дјела организовани криминал и прање новца, нису саслушали г. Недељка Елека."