latinica  ћирилица
14/05/2024 |  11:12 | Аутор: РТРС

Окружно тужилаштво Бањалука: Од задобијених повреда преминуо мушкарац

Мушкарац из Бањалуке који је синоћ пронађен у напуштеној кући у улици Јована Дучића, у бесвјесном стању са повредама по тијелу је преминуо, саопштило је Окружно јавно тужилаштво Бањалука.
Окружно јавно тужилаштво Бањалука - Фото: РТРС
Окружно јавно тужилаштво БањалукаФото: РТРС

Од посљедица задобијених повреда у току ноћи лице је преминуло на Универзитетском клиничком центру Републике Српске.

- На лице мјеста дана 14. маја 2024.године, изашао је дежурни окружни јавни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука заједно са полицијским службеницима Полицијске управе Бањалука. Тужилац је наложио да се предузму све потребне истражне радње и мјере као и вјештачења на утврђивању свих околности почињеног кривичног дјела, а биће наложена и обдукција беживотног тијела која ће бити обављена у Заводу за судску медицину - наводи се у саопштењу.

Од стране полицијских службеника ПУ Бањалука три лица иницијала Д.Ј. рођен 1976.године из Челинца, С.В. рођена 2004.године из Лакташа и Д.К. рођен 1978.године из Лакташа, су лишена слободе и налазе се на криминалистичкој обради, због постојања основа сумње да су починила кривично дјело тешко убиство.

Након кримининалистичке обраде осумњичена лица ће бити спроведена на испитивање у Окружно јавно тужилаштво Бањалука, наводи се у саопшењу.