latinica  ћирилица
14/05/2024 |  12:01 ⇒ 13:22 | Аутор: РТРС

Вишковић са Мекјуеном: Конгресмени да посјете Српску да би могли да имају праву слику ситуације у БиХ

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањалуци са извршним директором консултантске куће "Савјет за националну политику" Робертом Мекјуеном.
Вишковић и Мекјуен (Фото:twitter.com/Vlada_Srpske) -
Вишковић и Мекјуен (Фото:twitter.com/Vlada_Srpske)

Мекјуен се интересовао за ситуацију у БиХ, неправедне санкције које су уведене званичницима Српске, активности Амбасаде САД у БиХ, али и о резолуцији о Сребреници коју би требало да разматра Генерална скупштина УН.

Вишковић је изјавио да су очекивања Српске да би се избором Доналда Трампа за предсједника САД могао значајно промијенити однос ове земље према српском народу.

- Са Мекјуеном имамо добру сарадњу. Радићемо на томе да конгресмени из САД посјете Републику Српску да би могли да имају праву слику ситуације у БиХ - рекао је Вишковић након састанка.

Мекјуен је нагласио да му је била част разговарати са премијером Републике Српске.

- Била ми је част што сам у америчком Конгресу представљао државу Охајо, тако да сам у том капацитету могао да подржавам и српску заједницу - рекао је Мекјуен.

Мекјуен је навео да долазе бољи дани када је ријеч о односима САД и Републике Српске, посебно када је ријеч о економији.