latinica  ћирилица
14/05/2024 |  12:10 ⇒ 12:36 | Аутор: СРНА

Приједор: Поводом Дана града по 5.000 КМ за пет најуспјешнијих студената

Пет најуспјешнијих студената завршних година основних академских студија, поводом 16. маја, Дана града, добиће по 5.000 КМ из буџета града.
Приједор - пет најуспјешнијих студената - Фото: СРНА
Приједор - пет најуспјешнијих студенатаФото: СРНА

Ове године то су Небојша Мирић, Андреа Вучковић, Игор Ромчевић, Ивана Пецаљ и Кристијан Кремић. Њихова имена и лица красе и билборде постављене поводом Дана града.

Ово је први пут да је град донио одлуку о награђивању најуспјешнијих студената.

Право на награду могу остварити студенти на високошколским установама чији су оснивачи Република Српска или Србија, из научних области медицинских и здравствених наука, инжењерства и технологије, друштвених и хуманистичких, те природних наука, који имају пребивалиште на подручју Приједора и редовни су студенти завршне године основних академских студија, односно првог циклуса академских студија.

Листу најуспјешнијих студената комисија утврђује на основу просјечне оцјене студента, увидом у податке из регистара стипендиста које воде Министарство за високо образовање и научно технолошки развој Републике Српске, Фонд "Др Милан Јелић" и Одјељење за образовање, здравство и социјалну заштиту, пронаталитетну и демографску политику града.