latinica  ћирилица
14/05/2024 |  13:04 ⇒ 13:05 | Аутор: sputniknews.com

Приштина забранила превоз позоришне опреме Звездара театра на КиМ

Власти привремених институција у Приштини, на челу са Аљбином Куртијем, забраниле су данас да позоришна опрема неопходна за извођење представе "Књига о Милутину" Звездара Театра буде превезена на КиМ, чиме су онемогућили да се та представа, у којој глуми Ненад Јездић, одигра у Косовској Митровици и Лепосавићу, саопштила је Канцеларија за КиМ.
Канцеларија за КиМ - Фото: РТРС
Канцеларија за КиМФото: РТРС

Јездић је вечерас требало да изведе 202. пут представу "Књига о Милутину", у Културном центру у Косовској Митровици, а сутра увече у Лепосавићу. Међутим, опрема и његови сарадници заустављени су на Јарињу, иако су имали сву неопходну пратећу документацију и спецификацију опреме.

Како је навела Канцеларија, послије забране патријарху Порфирију да посјети Пећку Патријаршију, забране и укидања употребе српског динара на КиМ, Курти сада жели да Србима укине и културне догађаје и тиме практично укине живот Србима на КиМ, као што је у више наврата бранио и укидао спортске догађаје, скидао српску тробојку, бранио вакцинацију и стопирао допремање српске робе у покрајину.

- Извођење позоришне представе нема никакве везе за политиком, али Курти у свом сулудом плану напада и протјеривања свега српског са простора КиМ, не преза ни од чега и обрачунава се чак и са културним догађајима - наводи се у саопштењу Канцеларије.