latinica  ћирилица
14/05/2024 |  15:54 ⇒ 18:43 | Аутор: РТРС

Графички конкурс за 2024. годину - КОЛО; Повећан наградни фонд (ФОТО)

Комисија за реализацију Графичког конкурса - Коло донијела одлуку да повећа наградни фонд и обухват студената који могу конкурисати.
Графички конкурс - Фото: Уступљена фотографија
Графички конкурсФото: Уступљена фотографија

Прва награда је повећана са 1.500 на 2.000 марака, друга награда са 1.000 на 1.500 марака, а трећа награда са 750 на 1.000 марака, осталих девет робних награда ће бити у вриједности од 500 марака.

Закључено је да постоји потреба да се осим студентима академија умјетности и студентима сродних студија (графички дизајн) са других факултета дозволи да учествују на конкурсу.

Уступљена фотографија

- Данас смо одржали прву сједницу Комисије на којој смо донијели важне одлуке. Посебну иницијативу и велико разумијевање за саму тему конкурса су показали професор Младен Миљановић као несумњиви ауторитет у овој области и Милош Ћебић, који је у Комисији као представник студентске популације. Драго ми је што постоји интересовање студената за учешће на конкурсу о чему најбоље говори и чињеница да смо на захтјев са факултета проширили обухват студената који могу учествовати и сада на конкурсу могу учествовати сви студенти академија умјетности и графичких и сродних смјерова из Републике Српске, као и студенти из Српске који ове студије похађају у Србији и иностранству. Захвалан сам и пријатељима конкурса који су одлучили да подрже младе умјетнике, а прије свега предсједнику Владе Радовану Вишковићу, који се први одазвао на наш позив. Пред нама је мјесец дана рада на додатној промоцији конкурса, а затим избор најбољих радова - рекао је директор Службеног гласника Милош Лукић.

Комисија за реализацију конкурса ради у саставу: Младен Миљановић, Милош Ћебић, Горана Гарача, Марко Келечевић и Милош Лукић.

Конкурс је отворен до 20. јуна ове године, а са више детаља о конкурсу можете се упознати ОВДЈЕ.