latinica  ћирилица
15/05/2024 |  13:53 ⇒ 16/05/2024 | 13:03 | Аутор: РТРС

Потписан споразум о сарадњи Школе "Грот" из Санкт Петербурга и Центра "Будућност" из Дервенте (ВИДЕО)

Споразум о сарадњи у области социјалне заштите и образовања, између Државне буџетске образовне установе "Школа-интернат бр.1 Грот" из Санкт Петербурга и Центра за дјецу и омладину са сметњама у развоју "Будућност" Дервента потписан је данас у Бањалуци.
Потписан споразум - Фото: РТРС
Потписан споразумФото: РТРС

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је да овај споразум представља надоградњу бројних активности које Српска има са том области Руске Федерације.

Шеранић је честитао двјема установама потписивање Споразума, подсјећајући да су представници Министарства и установе "Будућност" Дервента претходно били у посјети установи "Грот".

Истакао је да Српска у области здравства има изузетну сарадњу са Онколошким институтом у Санкт Петербургу у области едукације.

Навео да је у плану и да корисници установа бораве у узајамним посјетама.

Замјеник директора Државне буџетске образовне установе "Школа-интернат бр.1 Грот" из Санкт Петербурга Марина Артамонова захвалила је Шеранићу за подршку данас потписаном руско-српском пројекту.

- За обје наше земље веома је важно да будемо заједно, крећемо се у истом правцу и рјешавамо исте задатке. Веома је важно да је први пројекат у области образовања и социјалне заштите потписан управо између корективних школа за слијепу и слабовиду дјецу - рекла је Артамонова.

Директор Центра "Будућност" Дервента Владан Поповић изразио је задовољство потписаним споразумом који ће омогућити наставак сарадње са установом "Грот".

До реализације овог споразума дошло је уз организацију Представништва Републике Српске у Москви.