latinica  ћирилица
15/05/2024 |  14:36 | Аутор: СРНА

Остојић: Извршиоци геноцида над српским народом покушавају да етикетирају Србе

Предсједник Борачке организације Републике Српске Радан Остојић изјавио је данас да је апсурд да српски народ, који је доживио геноцид у два свјетска рата, сада покушавају да етикетирају као геноцидан исти они који су починили геноцид над Србима.
Радан Остојић - Фото: РТРС
Радан ОстојићФото: РТРС

- Ако је Бог с вама, чега се бојите, а ако није, чему се надате - цитирао је Остојић блаженопочившег патрајарха српског Павла и најавио наставак борбе за истину и правду за српске жртве у протеклом рату у БиХ.

Остојић је позвао на заштиту Републике Српске као услова и гаранта опстанка српског народа.

- Да би Бог био с нама морамо и ми да подигнемо праг толеранције на виши ниво и почнемо међусобно да се поштујемо и уважавамо, те градимо слогу и јединство, јер је то предуслов да сачувамо Републику Српску - оцијенио је Остојић.

Он је рекао да је Република Српска највећи истроријски успјех српског народа са лијеве обале ријеке Дрине.

- Заштита Републике Српске је наша обавеза према храброј, погинулој браћи, према генерацијама које су учествовале у Одбрамбено-отаџбинском рату и према будућим генерацијама које имају право да живе у миру и у слободној Српској - поручио је Остојић.

Предсједник БОРС-а обратио се испред спомен-костурнице на гробљу Пучиле код Бијељине подигнуте српским жртвама злочина у Тузли који су 15. маја 1992. године починиле муслиманске формације.

У Бијељини и Тузли данас су обиљежене 32 године од напада муслиманских снага на колону ЈНА у Тузли када су убијена 54 војника, 78 рањено, а 44 су заробљена.