latinica  ћирилица
15/05/2024 |  15:26 | Аутор: Б92

Ђоковић доноси изненађујућу одлуку пред Ролан Гарос?

Српски тенисер Новак Ђоковић можда би могао да заигра на АТП 250 турниру у Женеви уочи Ролан Гароса.
Новак Ђоковић (фото: EPA-EFE/FABIO FRUSTACI) -
Новак Ђоковић (фото: EPA-EFE/FABIO FRUSTACI)

Швајцарски Блик бавио се овом темом и у тексту изнио неколико аргумената у прилог тези да ће се српски ас одлучити на изненађујући корак.

Србин је испао у раној фази турнира у Риму, гдје је обично долазио до завршнице. Уосталом, шест пута је славио на Форо Италику.

Ове сезоне је елиминисан већ у трећој рунди, па је размак између посљедњег меча и наступа на Ролан Гаросу већи него раније.

Ђоковић је и даље у потрази за добром формом на шљаци, а посљедњи турнир пред Париз је Женева (18-25. мај).

Блик наводи да, ако би Новак желио да се појави у Швајцарској, главна веза за специјалну позивницу био би Рајнер Шитлер, сувласник турнира и пријатељ Јанка Типсаревића.

Женева дијели три "вајлд карда". Један је припао Ендију Марију, а други Матеу Беретинију.

Главна препрека у наступу Ђоковића у Женеви могла би да буде близина Ролан Гароса, пошто је финале заказано за 25. мај, што је само један дан прије почетка Гренд слема у Булоњској шуми.

Мада, Ђоковићу не би било први пут да наступи баш пред неки Гренд слем, пошто је то већ радио 2017. на трави, када је из Истборна отишао право на Вимблдон.

За турнир у Женеви, иначе, пријављени су Каспер Руд, Тејлор Фриц, Бен Шелтон, Томи Пол, Николас Ђари, Себастијан Баес...

Ђоковић тренутно има још један проблем, осим дизања форме, а то је када му је на главу пала флаша у Риму због чега је одлучио да обави преглед у Ургентном центру у Београду.