latinica  ћирилица
15/05/2024 |  19:05 ⇒ 22:53 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: Бићу поново у Њујорку од четвртка до недјеље, борићу се за истину, Србију и Српску (ВИДЕО)

Предсједник Александар Вучић изјавио је данас у Руском дому да ће поново отпутовати у Њујорк, гдје ће бити од недјеље увече све до вечерњих сати у четвртак и борити за истину и поручио да неће дозволити да Републици Српској и Србији одузму част.
Александар Вучић (Фото: Танјуг/Јадранка Илић) -
Александар Вучић (Фото: Танјуг/Јадранка Илић)

- Нас чека тежак посао, и да будем сасвим личан, за мене можда најтежих седам дана од када сам премијер или предсједник Србије. Бићу потпуно посвећен нашој борби и већ од недјеље увече, понедјељка, па све до тог четвртка у поподневним или вечерњим сатима провешћу у Њујорку, гдје ћу се борити за истину, знајући да немамо никакву шансу да побиједимо. Ама баш никакву - рекао је Вучић у Руском дому у оквиру свог говора на тему "Ревизија историјских чињеница и отпор слободарских народа".

Како је рекао, бориће се у Њујорку, знајући колико је моћна машинерија колективног Запада и знајући колико су богати, силни, моћни и бахати.

- Али немамо избора. Сатерали су нас у ћошак, а када вас сатерају у чошак, онда више не бринете о томе можете ли да се склоните или можете ли да изађете, јер из чошка излаза нема. Већ се концентришете на оно што браните, а оно што бранимо и оно што им нећемо дати да нам узму - то су част, то је Република Српска и то је Република Србија. Борићемо се за Србију и снажније и јаче него што су очекивали, као што смо се борили до сада. И кад усвоје ту резолуцију, борићемо се још снажније - нагласио је Вучић.

И никада нећемо погнути главу пред онима који би убједљиво најстрадалнији народ на Балкану да прогласе геноцидним, поручио је Вучић.

Предсједник Вучић је говор у Руском дому закључио са ријечима: "Сачуваћемо и Србију и Републику Српску".