latinica  ћирилица
15/05/2024 |  20:55 | Аутор: sputniknews.com

Вулин o атентату на Фица: На Западу се другачије увјерење кажњава - санкцијама или метком

Суштина мржње против Фица јесте била његова политичка оријентација. На Западу је другачије политичко увјерење кажњиво, кажњава се на разне начине. Некад вас ставе под санкције, некад пуцају у вас, рекао је потпредсједник Владе Србије Александар Вулин поводом атентата на словачког премијера Роберта Фица.
Александар Вулин (Фото: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC) -
Александар Вулин (Фото: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC)

Како је навео, рано је да говоримо о правим мотивима атентата и шта се заправо десило.

- Истину ћемо сазнати временом, али оно што јесте чињеница и што остаје као чињеница јесте невјероватна мржња и кампања која се против господина Фица водила годинама у Словачкој, али и у читавој Европи. Суштина мржње против њега јесте била његова политичка оријентација. Сазнаћемо да ли атентат непосредно са тим има или нема везе, али да је ово што се десило сасвим сигурно добрим дијелом посљедица мржње и посљедица медијске кампање која је вођена против Фица – то је без сваке сумње. Знате, на Западу је другачије политичко увјерење кажњиво, кажњава се на разне начине. Некад вас ставе под санкције, некад пуцају у вас - рекао је Вулин.

На питање како би овај догађај могао да утиче на став Словачке по питању резолуције о Сребреници, Вулин је рекао да се нада да ту неће бити промјена.

- Ја се надам да ће Словачка на првом мјесту остати једна од земаља непризнавача такозваног Косова и господин Фицо је ту заслужио вјечну захвалност српског народа управо тиме што је чврсто и тврдо био на страни Србије и није дозволио да се призна та лажна држава Косово. Надам се да се због овога праве словачке патриоте неће уплашити, да се неће поколебати, да неће помислити да је овим ужасним актом поништено њихово право да вјерују у оно у шта вјерују и да мисле оно што мисле - додао је Вулин.

Нада се, како каже, да ће словачки премијер преживјети.

- Надам се да ће на добро словачког народа наставити да води словачку државу баш као што су желели словачки грађани, а не као што су жељели они који су иначе Фица хтјели да виде или у затвору, или мртвог или да га сруше на улици - закључио је Вулин.