latinica  ћирилица
15/05/2024 |  22:03 ⇒ 22:28 | Аутор: СРНА

Мандић-Радмановић: Важно јединство земаља Балкана и интегрисање у заједничко тржиште

Предсједник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић истакао је током сусрета у португалском граду Брага са предсједавајућим Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Небојшом Радмановићем важност јединства земаља Балкана и интегрисања у заједничко тржиште, као и важност заједничких пројеката који би омогућили бољу повезаност двије земље.
Радмановић-Мандић (Фото: Скупштина Црне Горе) -
Радмановић-Мандић (Фото: Скупштина Црне Горе)

Мандић и Радмановић у Браги се налазе на 18. засједања Парламентарне скупштине Медитерана.

Мандић је изразио задовољство поводом сусрета те Радмановића упознао о испуњавању привремених мјерила Црне Горе у циљу добијања позитивног ИБАР-а, / оцјене колико је држава кандидат испунила од привремених мјерила у поглављима 23 - Правосуђе и темељна права и 24 - Правда слобода и безбједност/, саопштено је из Скупштине Црне Горе у Подгорици.

Мандић је нагласио да је Црна Гора предводник у европским интеграцијама, те да Подгорица очекује скорији улазак у ЕУ.

Саговорници су се сагласили да је од изузетног значаја што хитније извршити реконструкцију магистралног пута Плужине-Фоча након граничног прелаза Шћепан Поље, те размијенили мишљења око потенцијалне валоризације Билећког језера од Црне Горе, уз жељу да се у што краћем року дође до договора који ће бити у обостраном интересу.

Радмановић је истакао задовољство због чињенице да Црна Гора и БиХ имају интегрисани гранични прелаз Враћеновићи, једини такве врсте у региону.

Они су се сагласили да су односи између двије земље на изузетно високом нивоу, те да ће и у будућности наставити да одржавају блиску сарадњу између два парламента.