latinica  ћирилица
15/05/2024 |  22:53 ⇒ 16/05/2024 | 06:59 | Аутор: СРНА

"Надлежни хитно да реагују на пријетње Вучићу"

Највиши државни званичници Србије најоштрије су данас осудили пријетње упућене предсједнику Александру Вучићу на друштвеним мрежама које су услиједиле након атентата на премијера Словачке Роберта Фица и позвали надлежне органе да хитно реагују.
Александар Вучић (фото:TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bs) -
Александар Вучић (фото:TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bs)

Премијер Србије Милош Вучевић рекао је да очекује хитно реаговање надлежних државних органа и подсјетио да је оваквих пријетњи било и раније у прошлости.

- Ово није само напад на Александра Вучића него и на институцију предсједнике једне земље. Овакве монструозне пријетње већ су добро позната матрица по којој у изузетно важним и судбоносним тренуцима за Србију покушавају да сломе предсједника Вучића док се он бори и улаже надљудске напоре како би у УН онемогућио усвајање резолуције о Сребреници. Али, неће им проћи! поручио је Вучевић.

Предсједница Скупштине Србије Ана Брнабић рекла је да пријетње Вучићу ни претходних година нису биле малобројне, али да су гнусне у тренутку када он улаже надљудски напор да сачува Србију и српски народ од свих притисака.

- Вјерујем да није случајно да се овако отворено и монструозно шаљу управо у оваквом тренутку. Позивам надлежне институције да хитно реагују - навела је Брнабићева на друштвеној мрежи Икс.

Пријетње упућене предсједнику државе први потпредсједник Владе Србије Синиша Мали оцијенио је као срамне и застрашујуће.

- Онима који такве пријетње упућују свакодневно, поручујем: Нећете успјети - навео је Мали на"Инстаграм налогу и позвао надлежне институције да хитно реагују.

Министарка правде Маја Поповић рекла је да је недопустиво што појединци покушај убиства словачког премијера Роберта Фица виде као прилику да пријете предсједнику Србије и исти сценарио прижељкују у Београду.

Поповићева је нагласила да такве пријетње треба да буду хитно процесуиране.