latinica  ћирилица
16/05/2024 |  08:35 ⇒ 08:55 | Аутор: РТРС

Тужилаштво предложило мјеру притвора због тешког убиства

Поступајући тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука након испитивања осумњичених лица Ј.Д., рођен 1976.године из Челинца, С.В, рођена 2004.године из Лакташа и К.Д, рођен 1978.године из Лакташа, упутио је приједлог за одређивање мјере притвора Окружном суду у Бањалуци, због постојања основане сумње да су починили кривично дјело тешко убиство, саопштено је из ОЈТ Бањалука.
Окружно јавно тужилаштво Бањалука - Фото: РТРС
Окружно јавно тужилаштво БањалукаФото: РТРС

У улици Јована Дучића, Град Бањалука 13.маја 2024.године у напуштеној кући коју су неовлаштено користили, а у којој се налазио оштећени С.К. осумњичена лица су заједно и по претходном договору, након вербалног сукоба са оштећеним, истог физичком снагом рукама и ногама, ударали по глави и тијелу, те му нанијели тјелесне повреде, наводи се у саопштењу.

Осумњичена лица су том приликом од оштећеног одузели новчаник који је накнадно пронађен код осумњиченог Ј.Д.

Од посљедица задобијених повреда оштећени С.К. је преминуо 14. маја 2024.године, у Универзитетско - клиничком центру Републике Српске.

Тужилац је ставио приједлог за одређивање мјере притвора због опасности од бјекства, због постојања нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће осумњичени поновити кривично дјело, те из разлога постојања ванредних околности јер је ријеч о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора од десет година или тежа казна, а које је посебно тешко с обзиром, на начин извршења или посљедице кривичног дјела и што би пуштање на слободу осумњичених резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда-узнемирењу јавност.

О приједлогу за одређивање мјере притвора одлучиће судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци.