latinica  ћирилица
16/05/2024 |  10:06 ⇒ 11:02 | Аутор: РТРС

Кнежевић поклонио Вучићу сабрана дела Њјегоша: Не за кућну библиотеку, већ за УН

Предсједник Србије Александар Вучић састао се данас са предсједником Демократске народне партије Црне Горе Миланом Кнежевићем у Котору, од кога је том приликом на поклон добио сабрана дела Петра Другог Петровића Његоша као вид подршке за борбу коју Србија води у УН везано за усвајање резолуције о Сребреници.
Кнежевић уручио Вучићу сабрана дјела Његоша (Фото: Инстаграм/buducnostsrbijeav) -
Кнежевић уручио Вучићу сабрана дјела Његоша (Фото: Инстаграм/buducnostsrbijeav)

Вучић је на Инстаграму подијелио фотографију са састанка и изјаву Кнежевића на тој друштвеној мрежи у којој је овај поручио да је поклон српском предсједнику подршка борби у Уједињеним нацијама, гдје дипломатска мисија Србије ради на томе да спријечи усвајање резолуције у којој се злочин у Сребреници назива геноцидом.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

- Предсједнику Србије Александру Вучићу данас сам у Котору поклонио сабрана дјела Петра Другог Петровића Његоша. Али не за кућну библиотеку, већ за Уједињене нације, да наш владика гледа у очи Нијемце и Руанђане који би да га прогласе геноцидним. Свак је рођен да по једном умре, част и брука живе довијека! Сви знамо гдје Црна Гора треба да буде - написао је Кнежевић у објави коју је Вучић подијелио.

Данас се у Котору одржава самит лидера Западног Балкана и Европске уније под слоганом "Један регион, заједничка визија", уз присуство предсједника Србије Александра Вучића, који ће учествовати на панелу и имати низ важних сусрета са званичницима.