latinica  ћирилица
16/05/2024 |  10:40 | Аутор: РТРС

За суфинансирање програма међународне научноистраживачке сарадње 100.000 КМ

Министарство за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске расписало је данас Конкурс за суфинансирање програма међународне научноистраживачке сарадње у 2024. години према којем ће бити суфинансирана учешћа на научним скуповима у иностранству и учешћа у научноистраживачким програмима Европске уније, укупне вриједности 100.000 КМ.
Министарство за научнотехнолошки развој и високо образовање - Фото: РТРС
Министарство за научнотехнолошки развој и високо образовањеФото: РТРС

Кад је ријеч о учествовању на научним скуповима у иностранству, пријаву на конкурс заједнички подносе кандидат и научноистраживачка организација у којој је кандидат запослен или студира, а научноистраживачка организација мора бити уписана у Регистар научноистраживачких организација који се води при Министарству.

- Ако један научни рад има више аутора, финансијску подршку Министарства за учешће на научном скупу може добити само један кандидат. Аутори између себе бирају представника који ће конкурисати за средства Министарства - наводи се у саопштењу.

Министарство за учешће у Оквирним програмима Европске уније за истраживање и развој финансијски подржава припремне активности на изради пројектних приједлога и одобрене пројекте, при чему се првенствено пружа подршка пријавама за програм Хоризонт Европа и координаторима који у претходном периоду нису финансијски подржани.

Обрасци за конкурс могу се преузети на интернет страници Министарства, а пријаве са потребном документацијом достављају се поштом на адресу Министарства или на централни протокол Владе Републике Српске.

- Рок за достављање пријава на конкурс је 31.10.2024. године - нагласили су.