latinica  ћирилица
16/05/2024 |  12:33 ⇒ 17:43 | Аутор: РТРС

Приједор обиљежио Дан града (ФОТО/ВИДЕО)

У Приједору је обиљежен 16. мај – Дан града. На Свечаној академији награђени су појединци и институције који су својим залагањем утицали на развој и промовисање града. За најбољих пет студената из Приједора уручена је награда од по пет хиљада марака.
Дан града Приједор - Свечана академија - Фото: РТРС
Дан града Приједор - Свечана академијаФото: РТРС

Резимирано је оно што је урађено за претходних годину дана и поручено да је Приједор град који се континуирано развија и нуди много могућности за улагања.

Повеља почасног грађанина Приједора ове године припала је пјеснику, историчару и филмском режисеру Сими Брдару, који је добар глас о Приједору пронио и проноси широм свијета.

По први пут у историји, град је наградио је најбољих пет приједорских студената, и то новчаном наградом од по пет хиљада марака. Поручено је да су управо образовани и успјешни млади људи будућност града.

Ове године посебан акценат стављен је на културу. Похвале и захвалнице уручене су бројним радницим из културе чијим несебичним залагањем је културни амбијент у граду увелико побољшан.

Свечана академија - Дан града Приједор (фото: РТРС)

Плакета града додијељена је предузећу "Боснамонтажа", за изузетне резултате из области пословања.

Поручено је да град Приједор расте и развија се.

За протеклих годину дана урађени су бројни пројекти на које се дуго чекало. У плану су још бројни чијом реализацијом ће Приједор постати много боље мјесто за живот. Улагано је у инфраструктуру, спорт и побољшање услова за живот младих људи.

Градоначелник Приједора Слобода Јавор је рекао да је поносан на одличну комуникацију са свим грађанима, три конститутивна народа, националним мањинама, истичући да сви заједно раде на томе да град буде идеално мјесто за живот.

Приједор - Дан града (Фото: РТРС)

Поводом Дана града положени су вијенци на Централно спомен-обиљежје "За крст часни", и на споменик Ослободиоцима Приједора у парку Пећани.