latinica  ћирилица
16/05/2024 |  13:09 ⇒ 13:10 | Аутор: СРНА

Радмановић: Пуноправно чланство у ЕУ је претпоставка за трајну стабилност

Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Небојша Радмановић изјавио је да је у контексту савремених политичких и безбједносних прилика у Европи и свијету од велике важности чињеница да постоји усаглашен став свих балканских држава о европском путу и заједничкој будућности.
Небојша Радмановић - Фото: РТРС
Небојша РадмановићФото: РТРС

У обраћању учесницима 18. пленарне сједнице Парламентарне скупштине Медитерана, која се одржава у португалском граду Брага, Радмановић је истакао значај наставка и убрзања процеса европски интеграција земаља западног Балкана.

Он је подвукао да би се пуноправним чланством у ЕУ створиле претпоставке за трајну стабилност, сигурност и додатно унапређење регионалне сарадње на западном Балкану под окриљем шире европске заједнице.

Према ријечима Радмановића, БиХ је одлучна и истрајна на путу ка ЕУ, о чему свједоче резултати који су постигнути током посљедње двије године.

Он је изразио наду да ће БиХ имати снажнију подршку релевантних политичких фактора у самој ЕУ како би што прије постала пуноправна чланица, саопштено је из парламента БиХ.

На крају излагања, Радмановић је истакао важност успостављања мира у свијету, те изразио искрену наду да ће у скоријој будућности доћи до деескалације свих ратних сукоба и повратка дијалогу, једином исправном начину рјешавања међусобних несугласица.