latinica  ћирилица
16/05/2024 |  14:45 ⇒ 14:46 | Аутор: РТРС

Додик: Ђурђевдански фестивал промовише здраве вриједности и представља прави примјер у културно-умјетничком смислу

Ђурђевдански фестивал промовише здраве вриједности и представљаа прави примјер у културно-умјетничком смислу, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик током пријема за учеснике Ђурђевданског фестивала дјечије пјесме.
Пријем за учеснике Ђурђевданског фестивала дјечије пјесме - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Пријем за учеснике Ђурђевданског фестивала дјечије пјесмеФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Додик је изразио задовољство што је имао прилику да угости талентоване учеснике који су дошли из разних крајева Републике Српске, као и из држава Европе и Азије.

Предсједник Српске је поручио да су сви они на неки начин побједници, те да сама побједа на овом фестивалу није толико важна, колико је важно да стекну нова пријатељства и да у животу буду добри људи.

Током пријема, Додик је нагласио да ће увијек бити подршка оваквим манифестацијама које промовишу здраве вриједности и представљају прави примјер у културно-умјетничком смислу.

- Предсједник Српске је истакао да ће поред генералног покровитељства овог фестивала, из буџета предсједника Републике бити обезбијеђене новчане награде за побједнике, као и за све учеснике - саопштено је из Кабинета предсједника Српске.

Додик је пожелио дјеци пуно среће и угодан боравак у Бањалуци, те да понесу лијепе утиске и успомене са овог јубиларног, 30. Ђурђевданског фестивала.