latinica  ћирилица
16/05/2024 |  15:28 ⇒ 15:55 | Аутор: РТРС

У Бањалуци 27. маја о успостављању система "Пронађи ме"

Стручни тим који је формирало Министарство унутрашњих послова Републике Српске у вези успостављања система хитног обавјештавања јавности у случају нестанка малољетног лица "Пронађи ме" у Републици Српској, одржао је данас први састанак на којем су анализирани кораци које треба предузети у овом процесу.
МУП-састанак - Фото: Уступљена фотографија
МУП-састанакФото: Уступљена фотографија

Закључено је да ће 27. маја у Бањалуци бити организована стручна конференција на коју ће бити позвани представници јавног и приватног сектора, као и сви други чија је улога кључна за успјешну релизацију овог пројекта.

Тим поводом ће Игор Јурић и представници МУП-а Републике Србије представити систем "Пронађи ме" у Србији, уз анализу цјелокупног процеса који је код њих текао до успоставе.

Подсећамо, Влада Републике Српске усвојила је Информацију о успостављању система хитног обавјештавања јавности у случају нестанка малољетног лица "Пронађи ме" (Амбер Алерт) у Републици Српској.

Недавни случај нестанка дјевојчице Данке Илић, када је и први пут активиран Систем хитног обавјештавања јавности, подстакао је МУП Српске да интензивира активности на увођењу овог система у Републици Српској.