latinica  ћирилица
16/05/2024 |  15:56 | Аутор: СРНА

ВСТС: Именовано седам судија у Српској и два у ФБиХ

Високи судски и тужилачки савјет БиХ именовао је данас седам судија у судовима у Републици Српској и двоје судија у Федерацији БиХ.
Високи судски и тужилачки савјет БиХ - Фото: РТРС
Високи судски и тужилачки савјет БиХФото: РТРС

У Републици Српској именовани су Игор Цимеша, Тања Грубачић-Јанковић, Шејла Хусић и Данијела Шарчевић за судије Окружног суда у Бањалуци, Јелена Филиповић за судију Окружног суда у Добоју, Милена Кундачина за судију Окружног суда у Требињу, а Љубо Мацановић за судију Окружног суда у Приједору.

У ФБиХ је Неџад Баковић именован за судију Кантоналног суда у Зеници, а Милицу Бошковић за судију Кантоналног суда у Широком Бријегу, саопштено је из ВСТС-а.

На данашњој сједници за стручне сараднике именовани су Габријела Зрно и Амина Разић у Општинском суду у Бугојну, Ахмер Шкријељ у Општинском суду у Градачцу, Мерима Ћатовић у Општинском суду у Чапљини, Анита Краљевић у Општинском суду у Мостару и Мирјана Скоко у Општинском суду у Широком Бријегу.

При доношењу одлуке о именовању, из ВСТС-а су истакли да су узели у обзир стручно знања, радно искуство и радне резултате.