latinica  ћирилица
16/05/2024 |  16:01 ⇒ 16:01 | Аутор: РТРС

У Шамцу сутра промоција заједничког кандидата коалиције СНСД, ДЕМОС, ДНС, НПС, УС и СПС

Широка коалиција, коју чине шамачки одбори СНСД-а, ДЕМОС-а, ДНС-а, НПС, Уједињене Српске и СПС, сутра, 17. маја, са почетком од 16 часова, одржаће заједничку промоцију кандидата за начелника општине.
Шамац: Зграда општине - Фото: СРНА
Шамац: Зграда општинеФото: СРНА

Промоција заједничког кандидата биће одржана малој сали хотела “Плажа“ у Шамцу.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Шамац Милан Ђурђевић поручио је да је креирање широке коалиције први корак ка зацртаном циљу, односно побједи на локалним изборима 2024.

- Шамац је у претходних осам година утонуо у дубок сан. Ништа се не дешава, не покрећу се нови производни погони, не отварају се нове компаније&хеллип; Шамац полако пропада, док се све општине око њега уздижу и напредују. Ми морамо покренути Шамац и то стварањем конекције с Владом Републике Српске - поручио је Ђурђевић.

Ђурђевић наглашава да је у Шамцу неопходно обезбиједити нове пројекте и инвестиције, те покренути мала и средња предузећа.

- Да бисмо радили озбиљније пројекте морамо имати подршку Владе Републике Српске и предсједника Републике Српске Милорада Додика. Желимо да се бавимо озбиљним пројектима и инвестицијама, као што су обалозаштита града, електрификација и бројни други. Наш план су милионски пројекти, а не да из кредитног задужења радимо пјешачке и бициклистичке стазе - наглашава Ђурђевић.

Ђурђевић закључује да коалиција окупљена око СНСД-а у Шамцу кроз осигуравање радних мјеста, стварање услова за куповину прве стамбене јединице младим брачни паровима по повољним условима и на крају стварање бољих услова за живот свих грађана, жели да ствари атмосферу гдје ће млади хтјети да остају на том подручју.