latinica  ћирилица
16/05/2024 |  16:20 ⇒ 19:41 | Аутор: РТРС

Додик: Непријатељи покушавају клеветама и пропагандoм да нанесу штету Српској (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је лаж писање листа "Ослобођење" да је Представништву Републике Српске у Москви уплаћено 200 милиона долара којима Русија и Мађарска наводно помажу Српску.
Милорад Додик - Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Милорад ДодикФото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Додик је рекао да "не може коментарисати разне будалаштине од људи који ништа друго не раде него сједе и само смишљају како би подвалили нешто" и да се лист "Ослобођење", како каже, непријатељски односио према Републици Српској од њеног настанка.

Он је рекао да су такви наводи страшни и стављају мету на одређену особу.

Додик каже и да је циљ таквих навода и разних измишљања придобијање западњака да што више оклевећу Републику Српску и Србе.

- Ми остајемо у политици неувођења санкција Русији, шта год они мислили. Колико су лицемјерни ти из Сарајева најбоље показује чињеница да им три године Руска Федерација несметано испоручује гас по јефтиним условима да се грију и не смрзавају. Што се нису обратили Американцима? Што нису, кад су тако паметни, рекли - нећемо гас? То нема никаквог образа. То је конвертитство које упорно траје вијековима - рекао је Додик.

Додик је рекао да Република Српска има непријатеље који покушавају разним пропагандним и субверзивним методама да јој нанесу што веће зло.