latinica  ћирилица
16/05/2024 |  16:38 ⇒ 17:26 | Аутор: СРНА

Вишковић спреман на разговор о платама са Савезом синдиката

Предсједник Владе Републике Радован Вишковић изјавио је да још није добио ранг листу о приједлогу плата свих радника у Српској, коју је најавио Савез синдиката Српске, те додао да нема ништа против да о томе разговарају.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

Вишковић је нагласио и да премијер не може бити прва инстанца којој се Савез синдиката обраћа већ постоји ходограм како се ствари рјешавају.

- Прво долазите код свог ресорног министра и са њим водите преговоре. Оног момента, ако сте нешто усагласили или нисте, одлазите код премијера или предсједника државе. Код нас је мало обрнуто - рекао је Вишковић.

Вишковић је напоменуо како му се обраћају грађани Српске и да од својих људи у кабинету инсистира да одговоре на сваки тај захтјев, али је додао и да се поставља питање гдје су ту локалне заједнице и друге институције.

- Нисам неко ко је изнад наших грађана, али ако бих ишао таквом логиком онда бих се 24 часа дневно бавио појединачним случајима или оваквим питањима - закључио је премијер Српске.

Савез синдиката Републике Српске најавио је 1. маја да ће доставити послије првомајских празника Влади приједлог за утврђивање новог система плата у Српској чијим би усвајањем, како наводе, био начињен први корак у вредновању рада.

Предсједник Савеза синдиката Ранка Мишић изјавила је тада да је на том документу рађено двије године, те да су извршена одређена истраживања тржишта рада и услова за рад запослених.