latinica  ћирилица
16/05/2024 |  17:06 ⇒ 21:56 | Аутор: РТРС

У понедјељак састанак предсједника свих политичких странака о учешћу на изборима (ВИДЕО)

У Бањалуци је данас одржан састанак владајуће коалиције у Републици Српској. Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић најавио је за понедјељак одржавање састанка предсједника свих политичких странака из Републике Српске како би одлучили о даљим корацима поводом предстојећих локалних избора.
Прес конференција коалицијоних партнера - Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Прес конференција коалицијоних партнераФото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

- Одлучили смо да ја, као предсједник Народне скупштине, позовем све предсједнике политичких странака из Српске, као и представнике локалних партија које нису на републичком нивоу и немају посланике, али имају одборнике, и да у понедјељак имамо разговоре на ту тему - рекао је Стевандић.

Он је рекао да владајућа коалиција није донијела одлуку по којем ће закону изаћи на изборе, јер је ријеч о питању од општег значаја о којем је потребан усаглашен став.

- У зависности од става опозиције можемо ли се усагласити, ако не, у уторак ћемо имати нови састанак владајуће коалиције на којем ћемо донијети одлуку - рекао је Стевандић након састанка.

Он је рекао да је приједлог да избори буду одложени и проведени по Изборном закону Српске. 

Подсјећамо, предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је данас да ова странка предлаже осталим партијама у Републици Српској да не учествују на предстојећим локалним изборима.