latinica  ћирилица
16/05/2024 |  18:02 ⇒ 22:10 | Аутор: РТРС

Дворана "Борик" спремна за 23 ђурђевданске звјездице

Све је спремно за Ђурђевдански фестивал који ће се одржати сутра у бањалучкој дворани "Борик" са почетком у 17 часова.
Ђурђевдански фестивал - Фото: РТРС
Ђурђевдански фестивалФото: РТРС

Двадесет три извођача из Кине, Летоније, Русије, Бугарске, Словеније, Хрватске, Србије, Црне Горе, Сјеверне Македоније и БиХ, односно из 16 градова Европе и Азије пјеваће публици и такмичиће се за вриједне награде.

30. Ђурђевдански фестивал водиће Тијана Дапчевић, уз помоћ Лене Ковачевић и Вање Мишић, а у ревијалном дијелу фестивала публику у дворани Борик забављаће Констракта.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик угостио је данас учеснике Ђурђевданског фестивала.

Додик, који је и генерални покровитељ Ђурђевданског гестивала, рекао је да ће побједнику додијелити ваучер награду од 10.000 марака, другопласираном шест хиљада, а трећепласираном четири хиљаде марака.

Генерални директор Дијана Миланковић је, у име РТРС, предсједнику Додику уручила Плакету за допринос развоју Ђурђевданског фестивала и промоцији дјечије пјесме.

Улаз ће бити слободан за публику, а организоване групе навијача очекујемо из Приједора, Новог Града, Добоја, Источног Сарајева, Српца, Бањалуке, Фоче као и школа домаћина, који ће гласати и навијати за дјецу која долазе из иностранства.

За гледаоце испред малих екрана биће обезбијеђен директан пренос на Радио-телевизији Републике Српске, као и на нашем сајту.