latinica  ћирилица
16/05/2024 |  19:43 ⇒ 19:52 | Аутор: РТРС

Неопходно повезати регион - порука Јахорина економског форума (ВИДЕО)

Панелом "Питајте премијера", на којем је учествовао предсједник Владе Републикe Српске Радован Вишковић, завршен је Јахорина економски форум. Вишковић је рекао да je Српска у креирању повољног пословног амбијента доста урадила, што су препознали домаћи и страни инвеститори, али да изостанак сарадње, па и честе опструкције из ФБиХ успоравају процесе, на штету свих грађана БиХ.
Економски форум Јахорина - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Економски форум ЈахоринаФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Законом који изједначава домаће и стране инвеститоре створен је повољан амбијент за улагања у Српску - најмање пореске стопе, најнижа цијена електричне енергије у региону, као и стручна и квалитетна радна снага, што, каже Вишковић није промакло међународним инвеститорима.

И разговор на маргинама Јахорина економског форума са делегацијама Саудијске Арабије требало би да донесе нове инвестиције.

- Раније смо контактирали са њиховим Развојним фондом и компанијом заинтересованом за изградњу соларне електране у Бијељини од 60 мегавата - рекао је Вишковић.

Иницијатива "Отворени Балкан" није сметња за друге иницијативе, каже Вишковић и упозорава да је повезивање региона неопходно.

Опширније у прилогу: