latinica  ћирилица
16/05/2024 |  22:22 ⇒ 22:28 | Аутор: СРНА

"Неке земље трпе огромне притиске уочи сједнице Генералне скупштине УН"

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да уочи сједнице Генералне скупштине УН неке земље трпе огромне притиске, те истакао да ће Мађарска сигурно гласати против резолуције о Сребреници и да је сигуран да за резолуцију неће гласати ни Словачка, ни Кипар.
Александар Вучић (Фото: TANJUG/ RADE PRELIĆ) -
Александар Вучић (Фото: TANJUG/ RADE PRELIĆ)

Вучић је рекао и да је готово сигуран да ће Кина гласати против резолуције о Сребреници, као и УАЕ, Бахреин.

- Разговарао сам са предсједником Кине Си Ђинпингом лично о томе и он је мени указао на то колико му је одвратно све што раде против Србије - рекао је Вучић и истакао да је Си одговоран и озбиљан човјек.

Он је истакао да Србија ради све што може, али да је Србија мала земља у односу на линију Берлин-Лондон-Вашингтон која се залаже за усвајање те резолуције.

- За седам дана, баш у ово вријеме ће, претпостављам, да се заврши сједница Генералне скупштине УН. Они ће формално да побиједе. И вечерас смо се борили, и вечерас смо коначно добили потврду за неке да ће да буду уздржани - рекао је Вучић за РТС.

Неки који су били уздржани, навео је Вучић, под притиском су их натјерали да буду против.

- Уздржани и против су они који нису хтјели да гласају за резолуцију. Знам под каквим су притиском земље и знам како нам се неки пријатељи извињавају. И то пријатељи доказани и показани више пута - рекао је Вучић.