latinica  ћирилица
17/05/2024 |  07:08 ⇒ 14:11 | Аутор: РТРС

РТРС, 17.00 - Ђурђевдански фестивал; Дејановић: Шаљемо поруке мира, љубави и толеранције (ВИДЕО/ФОТО)

Све је спремно за Ђурђевдански фестивал, на којем ће се представити двадесет три извођача.
Ђурђевдански фестивал - Фото: РТРС
Ђурђевдански фестивалФото: РТРС

Извођачи из Кине, Летоније, Русије, Бугарске, Словеније, Хрватске, Србије, Црне Горе, Сјеверне Македоније и БиХ, односно из 16 градова Европе и Азије пјеваће публици и такмичиће се за вриједне награде.

За гледаоце испред малих екрана обезбијеђен је пренос на Радио-телевизији Републике Српске, на нашем сајту, као и на Јутјуб каналу Ђурђевданског фестивала.

- Сцена на којој ће наступити ђурђевданске звјездице изледа евровизијски и на свјетком је нивоу. Све је на много већем нивоу него претходних година. Надам се да ћемо наставити овакав тренд и у наредним годинама, па да дочекамо и тај 40. рођендан како доликује - рекао је Дејан Дејановић, уредник фестивала.

      View this post on Instagram

A post shared by RTRS (@rtrsvijesti)

Са фестивала, рекао је Дејановић, шаљемо поруку мира, љубави толеранције.

Захвалио се и предсједнику Републике Српске Милораду Додику, које је и генерални покровитељ фесивала, на новчаној награди учесницима фестивала.

30. Ђурђевдански фестивал водиће Тијана Дапчевић, уз помоћ Лене Ковачевић и Вање Мишић, а у ревијалном дијелу фестивала публику у дворани Борик забављаће Констракта.

Подсјећамо, предсједник Републике Српске Милорад Додик угостио је јуче учеснике Ђурђевданског фестивала.

Генерални директор Дијана Миланковић је, у име РТРС, предсједнику Додику уручила Плакету за допринос развоју Ђурђевданског фестивала и промоцији дјечије пјесме.

Улаз је слободан за публику, а организоване групе навијача очекујемо из Приједора, Новог Града, Добоја, Источног Сарајева, Српца, Бањалуке, Фоче као и школа домаћина, који ће гласати и навијати за дјецу која долазе из иностранства.