latinica  ћирилица
17/05/2024 |  08:19 ⇒ 09:10 | Аутор: СРНА

Коловози мокри, магла у котлинама

Због нестабилних временских услова, мокрих и клизавих коловоза, магле или ниске облачности по котлинама, те поваћане опасности од одрона на дионицама у усјецима, неопходна је максимално опрезна вожња, прилагођена стању и условима на путу, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

Додатан опрез из АМС савјетују на путевима на којима су у току радови, гдје се саобраћа уз измијењен режим вожње.

На регионалном путу Бобетино Брдо - Доња Буковица данас се од 7.00 до 17.00 часова због радова саобраћај одвија успорено једном траком уз краткотрајне прекиде.

Због изградње кружне раскрснице у Требињу, обустављен је саобраћај на укрштању улица Вука Мићуновића и Краља Петра Првог Ослободиоца, на дијелу магистралног пута и Улице Душанова.

Путничка возила се преусмјеравају околним градским саобраћајницама, а теретна возила тежа од 3,5 тоне и аутобуси пропуштаће се периодично кроз зону извођења радова, јер за ову категорију нема могућности алтернативних праваца градским саобраћајницама.

Због радова, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на путном правцу Приједор - Копривна, као и на магистралном путу Нова Топола - Клашнице.

Режим саобраћаја због радова измијењен је и на дионици магистралног пута Хан Пијесак - Соколац.

Због бушачко-минерских радова повремене су обуставе саобраћаја на дионици магистралног пута Љубогошта - Сумбуловац - Подроманија, на локалитету каменолома "Рогоушићи" у трајању од пет до седам минута.

На дионици магистралног пута Добро Поље - Миљевина саобраћај се одвија успорено, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци - Устипрача саобраћај се одвија једном саобраћаном траком. На мосту се забрањује саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 12 тона.

Због реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/ - Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја све до краја године.

На тој дионици забрањен је саобраћај за возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Режим саобраћаја измијењен је на магистралном путу дионица Руданка - Добој због укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута на коридору "Пет це" од моста Руданка до тунела Путниково брдо два. Радови су продужени до краја године.

На магистралном путу Рача - Бијељина у рејону Балатуна, због радова, саобраћај се одвија успорено, једном траком. На истом путном правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња.

Клизишта успоравају саобраћај на магистралном путном правцу Градишка - Козарска Дубица, на улазу у Орахову и на регионалном путу Укрина - Горња Вијака.

Због деминирања терена на регионалном путу Брчко - Церик, на дионици Малезијски пут, сваког радног дана од 8. до 16.00 часова долази до получасовних обустава саобраћаја.

У ФБиХ у току су радови на магистралном путу Немила - Зеница, због чега возила радним данима од 7.00 до 17.00 часова саобраћају наизмјенично једном траком.

С обзиром да је ова дионица изразито фреквентна, формирају се дуге колоне возила у оба смјера.

За данас је најављено затварање скретања за Пословну зону Печуј у Зеници.

За вријеме обуставе алтернативни правац је Пехаре - Пословна зона Печуј - улаз у Зеницу.

Због редовног сервисирања тунела Вис, 25. новембар и Граб затворен је смјер на ауто-пута Лепеница - Тарчин, а возила до завршетка радова саобраћају двосмјерно, супротном страном ауто-путса.

На снази је обустава саобраћаја на магистралним путевима Кључ - Сански Мост, на улазу у Сански Мост, а возила су преусмјерена на обилазницу.

Радови се изводе и на магистралним путевима Немила - Лашва, Кладањ - Власеница, Тарчин - Коњиц, Јелах - Добој на Крашеву, Јабланица - Потоци у Доњој Јабланици, Чевљановићи - Нишићи, и Србљани - Босанска Крупа.

На граничним прелазима за сада без дужих задржавања.

На граничном прелазу Каракај код Зворника забрањен је саобраћај за возила тежа од пет тона највеће дозвољене масе, па се та возила преусмјеравају на нови мост Братољуб у Братунцу и на гранични прелаз Рача, док аутобуси могу да користе гранични прелаз Шепак.