latinica  ћирилица
17/05/2024 |  09:02 ⇒ 11:14 | Аутор: РТРС

Предложен притвор Грузијцу због крађе два милиона КМ у Бањалуци

Поступајући тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука након испитивања осумњиченог лица Т.Н., рођен 1983. године, из Грузије, упутио је приједлог за одређивање мјере притвора Окружном суду у Бањалуци, због постојања основане сумње да је починио кривично дјело тешка крађа.
Бањалука, улица у којој се десила пљачка - Фото: РТРС
Бањалука, улица у којој се десила пљачкаФото: РТРС

- Осумњичено лице је заједно са још три НН лица, од неутврђеног дана до дана 14.05.2024.године, око 16.22. часова, у дворишту куће у улици Реље Кнежевића, у БањаЛуци, у намјери да противправно присвоје туђу ствар заједно и по претходном договору од оштећене Ј.Ш. из БањаЛуке, власнице мјењачнице, из руке истргли и отуђили торбу с новцем у износу од око два милиона конвертибилних марака - наведено је у саопштењу Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Наводе да је тужилац ставио приједлог за одређивање мјере притвора због постојања околности које указују на опасност од бјекства осумњиченог, због постојања основане бојазни да ће осумњичени сакрити или уништити доказе, те због постојања околности које упућују да ће осумњичени ометати кривични поступак утицајем на свједоке, саучеснике или помагаче, због постојања нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће осумњичени поновити кривично дјело, те из разлога постојања ванредних околности јер је ријеч о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора од три до петнаест година, а које је посебно тешко с обзиром, на начин извршења или посљедице кривичног дјела и што би пуштање на слободу осумњиченог резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда-узнемирењу јавности.

О приједлогу за одређивање мјере притвора одлучиће судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци.