latinica  ћирилица
17/05/2024 |  11:56 ⇒ 16:24 | Аутор: РТРС

Амиџић за РТРС: Опозиција Српске очигледно преузела обавезе политичког Сарајева (ВИДЕО)

Генерални секретар СНСД-а Срђан Амиџић изјавио је да је опозицији у Републици Српској ближи став Сарајева о изласку на изборе према наметнутом "Шмитовом закону" него људи унутар Републике Српске, те их позвао да они напишу изборни закон Српске и да избори буду одржани према том законском акту.
Срђан Амиџић - Фото: РТРС
Срђан АмиџићФото: РТРС

Амиџић је истакао да је опозиција у Српској очигледно преузела одређене обавезе према политичком Сарајеву, али је поручио да она има шансу да покаже да не жели на изборе по наметнутом Изборном закону БиХ.

- Потрудићемо се да добије подршку унутар парламента Републике Српске и да изађемо на изборе према том закону. Али, они то, наравно, неће да ураде. Сада не могу да изађу из те приче - рекао је Амиџић.

Он је рекао да је жалосно да у таквој ситуацији цијену једино плаћају људи који живе у Републици Српској, јер ово апсолутно одговора ФБиХ.

Амиџић је истакао да је сада апсолутно свима јасно да је било оправдано оно што је говорио раније о постојању договора опозиционих лидера и Бошњака како би на чело неких локалних заједница у Српској дошле бошњачке партије, а опозиција задржала своја мјеста.