latinica  ћирилица
17/05/2024 |  15:56 | Аутор: Блиц

Овације и звиждуци на премијери Кополиног филма у Кану (ВИДЕО)

Филм "Мегалополис", дуго ишчекивани наслов Френсиса Форда Кополе, доживио је премијеру на Канском филмском фестивалу, али реакције на историјски еп легендарног редитеља за сада су подијељене.
Копола и глумци филма "Мегалополис" у Кану (Фото:  EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO) -
Копола и глумци филма "Мегалополис" у Кану (Фото: EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO)

У дистопијској драми од два сата и 20 минута нижу се различите сцене: фиксирана интимна сцена са Адамом Драјвером, Шај ЛаБуф који игра лика сличног Трампу и Обри Плаза која крчи свој пут у гомили мушкараца.

Копола, који је желио да сними овај филм више деценија и који је продао виноград како би финансирао овај пројекат, добио је четвороминутне овације по уласку у салу.

Шпица новог филма је укључивала и почаст његовој покојној супрузи Елеонор. Када су почеле овације, Копола је загрлио Драјвер и Ђанкарла Еспозита и постао емотиван док је одржао говор у којем је филм посветио нади и породици.

"Мегалополис" је збунио критичаре и обожаватеље Кополе својим широким обимом и дубоком алегоријом на каријеру овог редитеља. Филм је дебитовао на сајту Ротен Томатос са ниском оцјеном од 38 одсто.

"Гардијан" је написао да је филм истовремено "хиперактиван и беживотан", а Њујорк Магазин да је у питању "(можда коначно) свједочење умјетника који сада има 80 година, али понекад се чини као грозничаве мисли прерано рођеног дјетета, понесеног и заслијепљеног и можда помало изгубљеног у свим могућностима свијета пред њим".

Неки медији су писали да су се током аплауза након премијере чули звиждуци и узвици.