latinica  ћирилица
17/05/2024 |  16:15 ⇒ 19:52 | Аутор: РТРС

Додик са Вучићем и патријархом: Води се свеопшти рат против српског народа (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да се води свеопшти рат против српског народа, његових држава - Републике Српске и Србије и српских заједница гдје год се налазе - у Црној Гори, Словенији, Хрватској...
Милорад Додик (фото: instagram.com/buducnostsrbijeav) -
Милорад Додик (фото: instagram.com/buducnostsrbijeav)

- То не подразумијева оружани сукоб, али све што постоји у арсеналу борбе против Срба се користи - рекао је Додик, који се данас састао са предсједником Србије Александром Вучићем, Његовом светошћу патријархом српским Порфиријем и епископима Српске православне цркве.

Додик је нагласио да је Србија у овом тренутку снажнија него што је то раније била и да то даје сигурност Србима гдје год се налазе.

Он је рекао да односи Српске и Србије никада нису били бољи и конкретнији.

- Република Српска је свјесна да без снажне Србије нема њеног опстанка, а камоли снажне позиције - рекао је предсједник Српске.

Додик је истакао да је резолуција о Сребреници у функцији напада на српски народ.

- Уколико српски народ послије ове резолуције остане дугорочно у оквиру БиХ као политичког субјективитета, биће изгубљен у наредних неколико деценија - рекао је предсједник Српске.

Додик је рекао да у УН можда неће бити остварена побједа, али ће несумљиво Србија показати да на међународно-политичком плану може да промијени неке тенденције.

- Желим да Сабор прође у најбољем успјеху, а оно што је потребно српском народу је снажно исказивање јединства наше Цркве. Одлуке које ћете донијети, свакако треба да то одразе како би се послала јасна порука Србима, гдје год да живе - рекао је Додик.