latinica  ћирилица
17/05/2024 |  17:13 ⇒ 22:26 | Аутор: РТРС

Милан Ђурђевић заједнички кандидат коалиције за начелника Шамца (ВИДЕО)

У Шамцу је представљен заједнички кандидат коалиције СНСД-а, ДЕМОС-а, ДНС-а, НПС-а, СПС-а и Уједињење Српске за начелника те општине Милан Ђурђевић.
Шамац-представљање кандидата за начелника - Фото: РТРС
Шамац-представљање кандидата за начелникаФото: РТРС

Коалициони партнери на локалне изборе излазе са властитим листама за одборнике Скупштине општине, а подршка заједничком кандидату за начелника, истакнуто је, осигураће побједу и Шамац покренути у правцу развоја и бољих услова живота.

Ђурђевић је током представљања рекао да у ову локалну заједницу треба довести инвеститоре и отворити нова радна мјеста, чега нема у Шамцу који је у протеклих осам година потонуо у дубок сан, док друге општине напредују.

Он је рекао да га интересују озбиљни пројекти, као што је обалозаштита града, те електрификација пољопривредног земљишта како би пољопривредним произвођачима омогућили и побољшали услове за пољопривредну производњу. Потребна је, каже, и изградња стамбених јединица за младе брачне парове.

Генерални секретар СНСД-а Срђан Амиџић рекао је да и у Шамцу, као и свакој другој локалној заједници, треба да се ради у интересу грађана, али да се Шамац у протеклом периоду користио као платформа за борбу са републичким властима у настојању да се остваре одређени политички интереси, приликом чега су занемарене свакодневне потребе ове локалне заједнице.

- Са те стране нама је неопходна сарадња и разумијевање са локалног и републичког нивоа - рекао је Амиџић.