latinica  ћирилица
17/05/2024 |  17:42 ⇒ 20:22 | Аутор: РТРС

Нешић: Свесрпски сабор ће показати јединство српског народа (ВИДЕО)

Срби имају право на свој свесрпски сабор који заговара мир и стабилност. Ми нећемо дозволити да се угрожавају права српског народа, рекао је за РТРС министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић.
Ненад Нешић - Фото: РТРС
Ненад НешићФото: РТРС

Нешић је поручио свима онима који заговарају доношење резолуције о Сребреници и којима је циљ да нанесу штету и Српској и Србији, да ће Срби из овога изаћи још јачи.

- Ситуација јесте тешка, али ме радује јединство српског народа и руководства Србије и Републике Српске. То нам улива наду да ћемо изаћи из ових турбних времена који су пред нама - рекао је министар безбједности.

Он је изразио очекивање да ће Свесрпски сабор, који ће бити одржан 8. јуна, показати да су Срби Срби и да нема подјела на ове и оне. Срби су, како каже, један народ без обзира гдје живе, западно или источно од Дрине или у дијаспори.

- Не пристајемо да будемо геноцидан народ јер то нисмо, већ смо слободарски народ. Ми нећемо нестати, нити ће нестати Република Српска. Вјерујем да ће једног дана границе које дијеле Републику Српску и Србију више неће постојати - нагласио је Нешић.