latinica  ћирилица
17/05/2024 |  18:58 ⇒ 18:59 | Аутор: СРНА

Вулин: БиХ нико не разара као они који тврде да је бране

Потпредсједник Владе Србије Александар Вулин оцијенио је данас да министар спољних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић "у своје име, а за туђ рачун", напада европског комесара за проширење и сусједство Оливера Вархељија, јер мисли да се не залаже довољно за Конаковићеву верзију Сребренице.
Александар Вулин (фото: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC) -
Александар Вулин (фото: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC)

Вулин је истакао да БиХ нико не разара тако као они који тврде да је бране.

- Тако, министар спољних послова земље у којој само трочлано председништво води спољну политику, пита од кога Вучић и Додик бране Србе. Не пита то Конаковић из своје главе, већ слуша неке од Вархељијевих колега који овако намирују своје рачуне, а да би њима остале чисте руке, пронађу неког прљавог за прљаве послова - навео је Вулин у писаној изјави.

Вулин је истакао да Вучић, Додик и свако коме је до истине, бране Србе од лажи да се у Сребреници десио геноцид, да су Срби геноцидан народ, а посебно да то треба да се пише у уџбеницима цијеле планете.

- Бране од лажова, који говоре да ће лаж о Србима да помири народе у БиХ, бране од оних који би да укину Републику Српску када је прогласе за извршитеља и последицу геноцида, бране Вучић и Додик мир на Балкану, па и у БиХ, јер се мир може сачувати само ако се Срби поштују, а не ако се проглашавају геноцидним народом. БиХ нико не разара као они који тврде да је бране - оцијенио је Вулин.

Министар иностраних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић упутио је у отвореном писму европском комесару за проширење и сусједство Оливеру Вархељију критике због, како је навео, јавног придруживања срамној пропаганди предсједника Србије Александра Вучића.