latinica  ћирилица
17/05/2024 |  19:00 ⇒ 19:01 | Аутор: РТРС

Кошарац: Лицемјерство и морална монструозност Мајкла Марфија

Одлука Амбасадора САД у БиХ Мајкла Марфија да се поклони бошњачким жртвама у Братунцу баш на дан када се у Доњој Градини обиљежава Дан сјећања на жртве геноцида над Србима, Јеврејима и Ромима у НДХ показује невјероватну количину лицемјерстав и моралне монстурозности тог америчког дипломате, рекао је замјеник предсједвајућег Савјета министар Сташа Кошарац.
Сташа Кошарац - Фото: Уступљена фотографија
Сташа КошарацФото: Уступљена фотографија

Кошарац је рекао да Марфију нико не спори право да ода почаст бошњачким жртвама, али да је симптоматично да је баш изабрао Дан сјећања на жртве геноцида у НДХ.

- Српске жртве Марфи не спомиње. Није му чак ни на памет пало да оде у Кравицу и ода почаст Србима убијеним у средњем Подрињу и Бирчу - написао је Кошарац на Инстаграму.

Кошарац је истакао да је Марфи освједочени србомрзац.

- Навикли смо да од Марфија доживљава малициозне коментаре, свејсни смо његових злонамјерних поступака - рекао је Кошарац и запитао се какав је то човјек који може да прави разлику међу жртвама?

- Зар су српски гробови мање важни и не заслужују почаст? Зар бол и сузе српске мајке мање вриејде, зар црне мараме не заслужују поштовање као и биејле мараме" - упитао је Кошарац.

Он је оцијенио да Марфијев однос спрам српских жртава није само сраман, скандалозан и недипломатски, него и нељудски и нехуман.

- Ма колико желио да нас понизи и исрпвоцира, неће му поћи за руком. Никада неће успјети да својим монструозним приступом обезвриједи наше жртве, али ни наше достојанство - поручио је Кошарац.