latinica  ћирилица
17/05/2024 |  19:49 ⇒ 22:41 | Аутор: ТАНЈУГ

Судар путничког и теретног воза у тунелу у Београду, има повријеђених

Два воза сударила су се данас око 18:30 сати у тунелу између Вуковог споменика и Панчевачког моста. У удесу, према незваничним информацијама, двије особе су повријеђене, али не тешко, јавља РТС.
Судар возова у Београду (фото: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ nr) -
Судар возова у Београду (фото: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ nr)

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да у данашњем судару возова у Београду нема погинулих, наводећи да су нетачне тврдње појдиних медија да је било жртава.

- Најважније је да нема погинулих у судару возова - рекао је Дачић новинарима.

Министар Дачић, који се на лицу места налази са министром Гораном Весићем нагласио је да су ватрогасци одиграли најзначајнију улуогу у евакуацији путника, јер екипе Хитне помоћи нису могле да приђу мјесту несреће.

Министар Весић је рекао да ће саобраћај бити нормализован сутра најкасније у подне.

Према првим информација, незгода се догодила код тзв. десног банатског колосијека између Панчевачког моста и станице Београд центар, када су се сударили путнички и теретни воз.

У Хитној помоћи је за Танјуг потврђено да је дошло до судара и да су све расположиве екипе послате на терен, али још увијек нема прецизних информација о броју повријеђених и њиховом стању.

Како, сазнаје Танјуг, у 18.42 сата примљена је дојава да се у тунелу Вуков споменик-Панчевачки мост, ближе излазу ка Панчевачком мосту, сударио теретни воз са путничким возом.

Послато је техничко возило, два навална возила, покретно спремиште и командно возило са 16 ватрогасаца из ВСЈ Звездара и једно техничко возило из ВСЈ Вождовац са шест ватрогасаца.

Доласком на лице мјеста у 18.48 часова установљено је да се терентни воз сударио са путничким возом у тунелу у дубини од 400 метара од улаза у тунел код Панчевачког моста.