latinica  ћирилица
17/05/2024 |  20:03 ⇒ 21:35 | Аутор: РТРС

НУБ Српске у Солуну на Међународном сајму књига

Народна и универзитетска библиотека Републике Српске и ове године учествује на 20. Међународном сајму књига у Солуну који се одржава у периоду 16-19. мај 2024. године.
НУБ Српске у Солуну на Међународном сајму књига - Фото: РТРС
НУБ Српске у Солуну на Међународном сајму књигаФото: РТРС

На штанду НУБ Републике Српске представљена су најрепрезентативнија издања из Републике Српске у протеклих неколико година, уз различите промотивне активности у оквиру службеног програма сајамских промоција. Посебна пажња посвећена је вриједним издањима културних институција Републике Српске, као и преведеним публикацијама.

За потребе учешћа на Сајму књига у Солуну НУБ Републике Српске је штампала Стриповијетке Петра Кочића на грчком језику и како би се дјело Петра Кочића представило на иновативан и занимљив начин.

Такође, објављена је и двојезична публикација (српски/грчки) „Упознајте Гагарина, најшашавијег пса у свемиру“ са додатком за учење азбуке, а за потребе радионице која ће бити одржана у званичном програму Сајма.

У оквиру представљања припремљен је садржајан и разнолик програм.
Oтворен је штанд Народне и универзитетске библиотеке Републике Српске. У музичком програму учествовали су Грци који уче српски језик кроз програм учења српског језика који је покренуло Представништво Републике Српске. Овај програм води и организује професорица Маријана Милуновић.

Уприличено је потписивање Меморандума о сарадњи између НУБ Републике Српске и Универзитетске библиотеке Универзитета Иоанинон. Меморандум су потписале директорице Љиља Петровић Зечић и Ариета Папаиоаниоу.