latinica  ћирилица
18/05/2024 |  09:31 ⇒ 20:06 | Аутор: РТРС

Амиџић: Опозиција не брани интересе људи у Републици Српској (ВИДЕО)

Опозиција не брани интересе људи у Републици Српској који су за њих гласали, изјавио је генерални скеретар СНСД-а Срђан Амиџић, гостујући у Јутарњем програму наше телевизије.
Срђан Амиџћ - Фото: РТРС
Срђан АмиџћФото: РТРС

Амиџић је нагласио да се опозиција одмах изјаснила да жели да изађе на изборе по наметнутом Изборном закону.

- Опозиција тиме даје легитимитет интересу ФБиХ. Они не смију доћи ни на разговоре да видимо о чему се ради. Мислим да је код њих превладао или интерес или мржња. Ниједно није добро. Њихова мржња према појединцу или политичкој партији је толика да не виде шта је интерес људи у Српској. Тужан сам што видим да унутар Српске постоје људи који су спремни да раде овакве ствари. Не могу да разумијем који је њихов мотив - рекао је Амиџић.

Говорећи о одгађању гласања о резолуцији о Сребреници у Генералној скупштини УН-а Амиџић је нагласио да "пролонгирање говори да је то политички документ и да се питањем геноцида баве људи који не знају шта то значи".

- О томе треба да причају стручни људи. У Генералној скупштини УН-а су се увукли у политичку причу коју желе да изгурају. Ако буде усвојена, неће бити усвојена једногласно, што показује да унутар УН-а постоје земље које су задржале право да размишљају и да политику не уводе на један тако клизав терен. То представља побједу напора Српске и Србије - поручио је Амиџић.

Амиџић је оцијенио да резолуција о Сребреници не доприноси повјерењу.