latinica  ћирилица
18/05/2024 |  13:17 | Аутор: СРНА

Минић: Новосадски Сајам пољопривреде прилика за пољопривреднике из Српске да буду видљивији

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Саво Минић рекао је да је Међународни сајам пољопривреде у Новом Саду прилика за произвођаче из Српске да на једном мјесту виде све технолошке иновације и агротехничке мјере које могу да им помогну у производњи.
Саво Минић на Сајму пољопривреде у Новом Саду - Фото: СРНА
Саво Минић на Сајму пољопривреде у Новом СадуФото: СРНА

Минић је нагласио да је ријеч о највећем догађају ове врсте у региону, са 1.200 излагача из 40 земаља свијета.

- Овдје је скуп научних, технолошких и свих других достигнућа која прате пољопривреду. То је прилика да пољопривредници из Републике Српске сагледају све актуелности сабране на једном мјесту - изјаиво је Минић Срни након отварања Сајма.

Минић је нагласио да је позитивно што Република Српска посредством Приврдене коморе има прилику да покаже капацитете са којима расплаже.

- Овдје смо могли чути и све о мјерама подршке у окружењу, као и у Србији, која је наш највећи спољнотрговински партнер. Сигурно да у сарадњи са Србијом можемо много тога остварити када је у питању пласирање наших производа на друга тржишта - нагласио је Минић.

Он је истакао да је задовољан посјетом штанду Привредне коморе Српске, те да је циљ да се оствари што више контаката, да Република Српска буде што видљивија и да има могућност још веће сарадње када је ријеч о пољопривреди.

Минић је код штанда Републике Српске дочекао и премијера Србије Милоша Вучевића и министра пољопривреде Србије Александра Мартиновића.

Сајам је отворио Вучевић, који је истакао да је веома важно што је ЕУ партнер овогодишње манифестације, јер је то снажна порука да се грађанима покаже коју конкретну корист доноси Унија.