latinica  ћирилица
18/05/2024 |  13:27 ⇒ 18:45 | Аутор: РТРС

Кошарац: Свесрпски сабор - одлучан одговор на срамну резолуцију о Сребреници

Свесрпски сабор је одлучан одговор на срамну резолуцију о Сребреници и покушај да се српском народу наметне колективна одговорност и терет који му не припада, рекао је замјеник предсједавајућег Савјета министара Сташа Кошарац.
Сташа Кошарац - Фото: Уступљена фотографија
Сташа КошарацФото: Уступљена фотографија

Кошарац је рекао да предсједници Српске и Србије Милорад Додик и Александар Вучућ воде одговорну националну политику и улажу огромне напоре у борби против усвајања документа који фалсификује одређене догађаје из протеклог рата.

- Циљ тог документа је да дугорочно дисквалификује српски народ, да нас на подмукао начин етикетира и прогласи геноцидним - написао је Кошарац на Инстаграму.

      View this post on Instagram

A post shared by Staša Košarac (@stasa.kosarac)

Он је нагласио да Срби никада неће пристати на то, истакавши да је снага у заједништву и саборности српског народа са обје стране Дрине, те да је одговор српског народа патриотизам, саборност и јединство.

- Одлучно ћемо се супротставити подмуклим намјерама оних који увјеравају међународну јавност да је могуће градити мир на Балкану на основу лажи и манипулативних наратива о српском народу. Њихова лаж неће постати истина, колико год пута да је изговоре - рекао је Кошарац.

Он сматра да је веома важно да се Срби окупе 8. јуна на Свесрпском сабору око српских вриједности, да се подрже политике руководства Српске и Србије у вези са важним националним питањима и да се да јединствен одговор на све насртаје на српски народ.