latinica  ћирилица
18/05/2024 |  16:00 ⇒ 18:16 | Аутор: РТРС

У Зворнику обиљежене 32 године од формирања "Вукова са Дрине"

У Зворнику су обиљежене 32 године од формирања Подрињског одреда специјалних снага "Вукови са Дрине", једне од најелитнијих јединица Војске Републике Српске која је бранила српски народ и штитила вјековна огњишта.
Вукови са Дрине, годишњица - Фото: РТРС
Вукови са Дрине, годишњицаФото: РТРС

Од 1992. до 1995. године 81 припадник овог одреда је погинуо , док је више од хиљаду рањено, од којих неки неколико пута.

Остаје света обавеза да слогом и јединством чувамо слободу и Републику Српску и одолимо свим изазовима јер је то услов опстанка српског народа на овом простору, речено је у Зворнику.

- Ми се поносимо нашим учешћем у рату, ми смо се витешки борили против непријатеља. Са поносом истичем да немамо ниједног припадника да је процесуиран ни пред једним судом. Значи показивали смо наше витешво на фронту широм Српске. То су били голобради младићи који нису штедили ни здравље ни живот за одбрану Српске и за одбрану свог народа - истакао је ратни командант пуковник Милан Јоловић.

Предсједник Борачке организације Републике Српске Радан Остојић рекао је да је одред "Вукови са Дрине" био једна од најелетнијих јединица у саставу ВРС која је борбене задатке изводила у зони одговорности Зворничке бригаде и ширем рејону подринског ратишта.

Истакао је да су неопходни слога и јединство српског народа, да има заједничку агенду и конзенсус по коме ће поступати сваки Србин било гдје да живи.

Остојић је нагласио да су Срби поносни на своју прошлост и борбу за слободу и да остаје света обавеза да слогом и јединством очувају слободу и Републику Српску, јер је то услов опстанка српског народа на овом простору.