latinica  ћирилица
18/05/2024 |  16:13 ⇒ 16:13 | Аутор: РТРС

ПДП донио одлуку о изласку на изборе

ПДП је донио одлуку о учешћу на изборима и имаће листе за одборнике у великој већини општина у Републици Српској, као и у неколико општина у ФБиХ, рекао је предсједник Главног одбора ПДП, Синиша Голић, након сједнице тог органа која је одржана данас у Бијељини.
ПДП, Главни одбор - Фото: Уступљена фотографија
ПДП, Главни одборФото: Уступљена фотографија

- Имаћемо кандидате за градоначелнике и начелнике у Бањалуци, Котор Вароши, Новом Граду, Вишеграду, Калиновику, те постоји намјера и велика је вјероватноћа да ћемо предложити кандидата за градоначелника Добоја и још неколико општина у Републици Српској. Што се тиче ФБиХ, велика је вјероватноћа да предложомо кандидата за начелника општине Грахово - рекао је Голић.

Навео је да је донесена је и одлука о формирању изборног штаба, те је верификована одлука о сарадњи са ПУП Српске у свим општинама и градовима у ојима ова странка дјелује.

Истакао да ће Декларација о локалној самоуправи, усвојена на Сабору ПДП, бити програмски основ који су дужни да примјењују сви кандидати ПДП.

Ненад Вуковић, генерални секретар ПДП, истакао је да је Главни одбор ПДП подржао одлуку да ПДП не присуствује састанку који сазива владајућа коалиција по питању неучествовања на изборима.