latinica  ћирилица
18/05/2024 |  17:39 ⇒ 19:55 | Аутор: РТРС

Да ли су истинити медијски натписи да је наркокартел преко инсајдера у ЦИК намјештао изборну крађу? (ВИДЕО)

Након медијских натписа да нарко картел Едина Гачанина плаћа некога из ЦИК БиХ, услиједила је реакција из Комисије. Поднијели су кривичну пријаву Тужилаштву БиХ у којој траже што хитнију истрагу преписки из скај апликације, али не демантују да појединци из ЦИК имају везе са нарко картелом.
ЦИК БиХ - Фото: РТРС
ЦИК БиХФото: РТРС

Индикативно је да вијест долази у тренутку када су расписани локални избори по тзв. Шмитовом закону. Делегат у Дому народа Парламентарне скупштине Сњежана Новаковић Бурсаћ рекла је за нашу телевизију да није изненађена, јер у ЦИК постоји структура људи која је спремна на све и свашта.

Садржај скај апликација, не престају да "шокирају” јавност. Медији сада пишу о намјери свјетског картела Тито-Дино да "преко особе у ЦИК БиХ финансира сопствену странку и намјести крађу на изборима”.

Шокантне тврдње проилазе из преписке Мостарца Хариса Бехрама, ухапшеног у акцији "Црна кравата 2" и вође криминалне организације Едина Гачанина, у којој Бехрам помиње Нермина Кљаку, бившег кадра странке СББ БиХ, као особу која "плаћа некога у ЦИК".

Писање медија уздрмало је ЦИК, они који су "чиста" образа очекују да се што прије ствари истјерају на чистац. Званично, предсједник ЦИК Ирена Хаџиабдић поднијела је Тужилаштву БиХ кривичну пријаву против непознате особе, у циљу како се наводи, очувања интегритета изборног процеса.

- Подносимо ову кривичну пријаву ради провођења хитне истраге и испитивања навода из медија. ЦИК БиХ стоји на располагању за сва битна питања битна за истрагу - пише у пријави.

- Питање ко је особа у ЦИК , конкретније члан Комисије који је на платном списку свјетског нарко картела, ужасава али не чуди у земљи чији је предсједник Суда у притвору, а биши дир. ОБА под истрагом - каже делегат Сњежана Новаковић Бурсаћ.

- Морамо се присјетити ко је предложио овај састав ЦИК-а, то је био Драган Мектић чији је савјетник такође у затвору због оптужби за трговину наркотике. Не требамо заборавити да су под контролом ЦИК-а уметнути фалсификовани гласачки листићи да су се ти људи усуђивали да прекрају иоузборну вољу грађана Српске што значи да имамо струзктуру људи од којих свађшта можемо очекивати па и директну везу са нарко картелом - рекла је делегат у Клубу Срба Дома народа ПС БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ. 

Сазнања о пословним везама нарко-криминалца Едина Гачанина са руководиоцима федералне полиције, бизнисменима из Сарајева чак и високопозиционираним бошњачким политичарама, мјесецима пуне медијске чланке. У изостанку јачих аргумента да демантује везе са Гачанином, Елмедин Конаковић за "прљавштину" у сопственом дворишту окривљују ни мање ни више него Србију и Републику Српску.

Друга група је предсједник СНСД-а и његови сарадници. Зашто, зато што никада лошије Додик није стајао, никада. И трећа група су власти Србије. Немам ја доказе за ово - рекао је министар спољних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић.

Нема доказе а јавно блати партнере из Српске и сусједну Србију, то је само јефтин спин да се скрене медијска пажња са можда и највећег скандала у постдејтонској БиХ о "прању" нарко новца преко сарадника у Федерацији, за шта су доказе БиХ правосуђу доставиле америчке и европске полицијске агенције.