latinica  ћирилица
18/05/2024 |  18:06 ⇒ 18:34 | Аутор: РТРС

Додик: Чињеница да ПДП није учествовао у изради Изборног закона, говори шта је њихово опредјељење (ВИДЕО)

Лидер СНСД-а Милорад Додик изјавио је данас да чињеница да ПДП није учествовао у изради Изборног закона Републике Српске говори шта је њихово опредјељење, али сматра да све партије треба да искажу подршку праву Српске да проведе изборе.
Избори - Фото: РТРС
ИзбориФото: РТРС

Додик је навео како се ПДП надао да ће СНСД остати изван избора, а странци су им рекли да изађу на изборе по Шмитовом закону и да ће им касније увести њихове изабране функционере у општинске органе управе и тако ће се ријешити садашње републичке власти.

- Али нису рачунали да смо то препознали - рекао је Додик.

Он је подсјетио да су странци слично урадили на сјеверу Космета гдје је изашло три одсто бирача, а они су поставили своје људе.

- Ако пристанете да вам странац који није именован нанесе сваку врсту зла коју може, то говори више о вама - рекао је Додик новинарима у Добоју након што је Главни одбор ПДП-а одлучио да 6. октобра учествује на локалним изборима.

Додик сматра да треба да се договоре да очувају уставни поредак Републике Српске, да све партије искажу подршку праву Српске да проведе изборе и да у том погледу то учини и опозиција и партије власти.

Он је додао како је чуо да представници опозиције неће доћи на састанак да разговарају, јер су повријеђени пошто им није успјело у намјери будући да СНСД излази на изборе.

- То није признање Шмита, у међувремену наставићемо поступак доношења Изборног закона и доћи ће се сљедећи избори које ћемо провести по Изборном закону Републике Српске - закључио је Додик.