latinica  ћирилица
18/05/2024 |  20:46 ⇒ 20:48 | Аутор: СРНА

Црна Гора: Влада да одбије да гласа за резолуцију или слиједе блокаде

Српске организације у Црној Гори најавиле су да ће позвати народ на протесте и блокаде ако Влада Милојка Спајића не одбије да гласа за резолуцију о Сребреници.
Подгорица - Фото: ТАНЈУГ
ПодгорицаФото: ТАНЈУГ

Десет српских организација у Црној Гори истичу да је гласање о резолуцији о Сребреници бацање кривице на српски народ и његова будућа покољења.

Напомињу да се не одричу да је било злочина које као хришћани и Срби осуђују, али такође питају и шта је са српским жртвама?

- Жали ли неко ону нашу браћу и сестре у Кравицама, Братунцу. Жали ли искрено за свим српским страдалницима којих је само у 20 вијеку било више од 3,5 милиона и који су убијани на многим само за нас намијењеним стратиштима. За нашим жртвама неће бити суза у овој Влади - наводе у писму српске навладине организације.

У писму су поручили да резолуција о Јасеновцу користи Спајићу искључиво за унутрашње политичке прилике у Црној Гори и да би народ одржао у миру.

- Не дозволите да вас лажу и обмањују - наводи се у писму 10 српски невладиних организација.

Писмо су потписали Српски културни центар "Патријарх Варнава", Српски културни клуб "Свети Сава", Удружење поштовалаца учесника ослободилачких ратова 1912-191, "Херцег" – Пљевља, "Српска нит", "Божури", "Ступови", "Михољски збор", "Сердари" и Ноћни вукови.

- Уколико Влада Црне Горе не донесе одлуку да неће гласати за ову резолицију, бићемо принуђени да позовемо народ на протесте и блокаде док нам се не врате назад мандате који су им дати у име мира и заједничког бољег живота у Црној Гори - закључиле су ове организације.